Home Produse Militare Produse cu dubla utilizare Produse Chimice Produse Biologice
:: Home » Ştiri şi Evenimente

 

Vizitatori: 437.053


Ultima actualizare:
20-3-2017


Evenimente 2016   

În perioada 18-20 mai 2016 se va desfășura, la Complexul Romaero Băneasa, a 6-a ediție a Black Sea Defense & Aerospace/BSDA 2016expoziție internațională dedicată industriei aeronautice, apărării, securității naționale, securității cibernetice și securității private.

MAE prin Departamentul pentru Controlul Exporturilor - ANCEX  sprijină expozanții la BSDA 2016 în obținerea licențelor de import/transfer temporar pentru produse și oferă consultanță de specialitate tuturor persoanelor interesate, conform prevederilor legale.


În perioada 2 – 4 mai 2016, se va desfășura, la sediul Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), Haga, o conferință cu titlul “Siguranța și securitatea chimică într-o lume în continuă evoluție tehnologică”.

Evenimentul este dedicat tuturor celor interesați de siguranța și securitatea chimică, previziuni tehnologice și scenarii de viitor relevante pentru activitatea și viitorul OIAC.

În cadrul evenimentului va avea loc o expoziție unde vor fi prezentate produse și echipamente CBRN, tehnologii din domeniul chimic, laboratoarele acreditate OIAC și se va desfășura și o sesiune de postere cu premii.

Persoanele interesate sunt invitate să se înregistreze pe site-ul http://www.opcwday.org până la data de 31 martie 2016.

Agenda provizorie și detalii cu privire la eveniment: http://www.opcwday.org


Știri 2016


Știri 2014


    Evenimente 2014
    :

    • În perioada 1-5 decembrie 2014, a avut loc, la Haga, Conferința Statelor Părți la Convenția privind Interzicerea Armelor Chimice.
    • În perioada 2-3 decembrie, a avut loc, la Viena, reuniunea plenară a Aranjamentului de la Wassenaar.

    Evenimente desfășurate:
    • Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul pentru Controlul Exporturilor (ANCEX) a organizat în data de 25 noiembrie 2014, la Institutul Diplomatic Român, un seminar național în vederea prezentării celor mai recente evoluții înregistrate în plan internațional în domeniul controlului exporturilor de produse militare și, respectiv, al implementării noilor mecanisme de control în legislația națională.
      Seminarul, la care au participat peste 70 de operatori economici, a fost destinat companiilor exportatoare, importatoare și producătoare de produse militare și s-a înscris în programul de informare pe care Ministerul Afacerilor Externe, prin ANCEX, îl desfășoară cu industria de apărare. 
      Acest eveniment a constituit un prilej de dialog cu operatorii din domeniu, contribuind astfel la cunoașterea aprofundată a legislației naționale de control al operațiunilor cu produse militare, pe teme privind înregistrarea și certificarea companiilor, evoluții recente în procesul de licențiere, actualizarea listei de produse militare, embargouri și alte măsuri restrictive și obligațiile de raportare interne și internaționale.


    • Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul pentru Controlul Exporturilor (ANCEX) a organizat, la 11 iulie 2013, la Hotelul Intercontinental, sala Fortuna, București, Conferința "Regimul de control al operațiunilor cu produse cu dublă utilizare în România", conform agendei anexate.
     Lucrările prezentate în cadrul conferinței.

    Legături utile:

    http://export.gov/ecr/eg_main_023148.asp

    www.bis.doc.gov/complianceandenforcement/dontletthishappentoyou_2010.pdf